5 Nisan 2020 Pazar

Tefekkür ...


Tefekkür . . .
Neleri el birliğiyle kirlettik kim bilir. Yerine daha güzellerini yaparız diye neleri yakıp yıktık. Her zaman özgürlükten dem vurarak kim bilir kimleri ve neleri esir ettik arsızlığımıza.
Bu zaman da herkese güvenilmeyeceğini öğrendik ama aynı anda güvenilmeyecek biri olmamızı akledemedik. Bir çok olaya sırtımızı dönerek öylece çekip gittik. Şimdi ise güvenip yaslanacak veya ben buradayım diyebileceğimiz kimse de kalmadı çevremizde.
Rabbim vicdanımız ile bizi yalnız bıraktı. Rabbimizin iradesini reddettiğimiz bir dönemden sonra,bu günlerde öyle bir imtihan ile karşı karşıya bıraktı ki ne yapacağımızı bilemez olduk.
Tekrar ayetler ile Rabbimiz bizi uyarır mı acaba. Evet . Yeni bir ayet gelmeyeceğini elbette biliyoruz , kıyamete kadar canlı olan hiç açmadığımız duvarda süs olarak, aksesuar gibi kullandığımız Kuran-ı Kerim'in her ayeti bize birer ışık olduğunu hatırlattı Rabbim.
Dünyayı gökten ebabillerin yerini bugün 0.03 mikron büyüklüğünde bir ebabil vari virüs ile hizaya soktun Rabbim. Ebabil görmeyen bizler görünmeyen ebabili bütün dünya üzerine nasıl üşüştüğüne şahit olduk.
Mazlumların çırpınışı,yaşını almış büyüklerimizin acziyetleri karşısındaki sessizliğimizin bedelini ödemekteyiz. Yalnız çok şanslıyız ki Türk Milleti olarak dünya milletlerden mazluma kol kanat germekte bir adım öndeyiz,bu umudumuzu hep canlı tutarak Rabbimin inayeti ile fazla hasar almadan geçecek inşallah.
Elbet bu günler geçip gidecek. Yalnız bizde ne gibi etkiler bırakacak işte bu önemli.
Acaba şunu ikrar edecekmiyiz. Rabbim ben ne kadar acizmişim anladım ve sana teslim oldum mu diyeceğiz yoksa eski edepsizliklerimize geri mi döneceğiz.
Duamız her dem Rabbimize olan inancımızın kuvvetlenmesi,Rabbimiz bizden nasıl bir insan olduğumuzu istemiş ise harfiyen kulluk vazifemizi yapmamız.
Duanın nasıl bir silah olduğunu hatırlamamız gerek.
Duanın açamayacağı kapısı yoktur ve dua bir Müslümanın vazgeçilmez silahıdır.
Unutmayalım.
Ülkem olarak hayatı evimize sığdırdık ama çaresizliklerimiz eve sığmıyor onu iyi anladık.
Artık kul olma zamanıdır.
Hakkı üstün tutma zamanıdır.
Adil olma zamanıdır.
Gücü ve kuvveti nispetince destek olma zamanıdır.
Niyet hayır akıbet hayır.
KALBİNİZİN SAHİBİNE EMANET OLUNUZ . . .
Mustafa YERLİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder