17 Nisan 2020 Cuma

Dosta Sezleniş


DOSTA SEZLENİŞ …

Yaşımız kemale erdi. Şairin dediği yolun yarısını geçeli 15 sene oldu. Her yaşın ayrı bir güzelliği var söyleminin de önemini anladık. Daha erken yaşlardaki hırçınlıklarımızın yerini bugün her olaya sabırla ve hassasiyetle bakma yetisini kazandığımıza inanıyoruz. Bunu bizlerde oluşan bir tecrübe olarak da adlandıra biliriz.

İnsan her yaşta yeni yeni tecrübeler ediniyor. Efendimizin bizlere olan öğüdünde BİR GÜNÜ DİĞERİNDEN DAHA VERİMLİ OLMAYAN KİŞİ ZİYANDADIR uyarısı bizlerin her günümüzü daha verimli geçirmemiz ve yaptığımız işlerin her birinin faydalı birer iş olarak amel defterine yazdırmamız gerektiğini biliyoruz.

İnsan yaşamı boyunca çok çevre edinir. Bunların içinde pırlanta değerinde kişilerde vardır,altın değerinde kişilerde vardır,gümüş,bronz ve teneke değerinde kişiler de vardır. Kişileri ilk tanıdığımız da insan oldukları için değer veririz. Sonra bu kişiler bizim nazarımızda yaptıkları ile kendi değerlerini kendileri belirler. Ve hayatımızı da o kişileri değerine göre konumlandırır davranışlarımızı ona göre belirleriz. Tanımadan etmeden bizlerin vereceği değerin bir kıymeti yoktur.

Yaşını almış büyüklerimizin bizlere insanı tanıma konusunda bir söylemleri olmuştur. Her birimizin bilgisi dahilinde olan bir bilgidir. Kişiyi tanımanın üç kuralı vardır derler. YOLCULUK ETMEK,ALIŞ VERİŞ ETMEK ve KOMŞULUK ETMEK. Bu dönemde gerçekten bir ölçü idi hatta günümüzde de geçerli.
Bugün bunlara çok daha farklı veriler eklendi. Hatta hiç bu üç kuralı denemeden ve kendimizi riske atmadan yeni yollar oluştu.

KAP İÇİNDEKİNİ SIZDIRIR…

Günümüzde sosyal medya diye bir gerçek var. Sosyal medya ucu bucağı olmayan veri tabanına sahip. Kişileri tanımak inanın o kadar kolaylaştırdı ki anlatamam. Karakteri nedir,ne yer ne içer,neden hoşlanır,nerelerde dolaşır daha bir sürü veriye o kişi hakkında ulaşabiliyoruz. Hatta GELİN-DAMAT bakacağımız zaman hemen sosyal medyasına bakma ihtiyacı duyarız.
İnsan nasıl ki evine İTİ,KOPUĞU almıyor ise bu sosyal medyada bulunan hesaplarına da İTİ,KOPUĞU almıyor.

Burası çok önemli işte. Ben de yeni tanıştığım birisini hemen sosyal medyadaki hesaplarına bakarak karakter analizi yaparım. Yaşantısı,fikriyatı,vatan,kur’an,millet,devler,bayrak sevgisi nedir benimle arkadaşlık yapabilirmi veya ben onunla yapabilirmiyim bunu fazla zorlanmadan anlayabilirim.

Dedik ya kap içindekini sızdırır diye. İnsan kendini ne kadar saklasa bile bir nokta gelir ki gerçek yüzünü göstermek zorunda kalır.
İnsanlara hataları ile birlikte ve insan oldukları için değer vermeliyiz. İnsan eksiktir bunu biliriz. İnsan hata yapar bunu çok iyi biliriz. Ve her şeyden önemlisi eğer yaptığı hatada ısrar etmez pişman olur, HAK huzurunda tövbe eder ve bir daha o hataya dönmemeye söz verirse bizim söyleyecek sözümüz kalmaz. Tövbesi makbul olsun der ve yargılamaktan beri dururuz.
Bu söyleyeceklerim çok önemli dostlar.

Kişilerin sosyal medya da ki şahsi sayfalarında tanımak %100 gerçek veriyi verir bize. Bizleri takip eden dostlarıma sesleniyorum. Bizim sayfamızda PIRLANTA kişileri görmek istiyoruz. Vatan haini,Kur’an düşmanı,Bayrak düşmanı,Millet düşmanı ve Devler düşmanı kişileri görmek istemiyoruz. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimizdir. Bizim çok takipçi edinme gibi bir çabamız yok. Bizim çabamız eşi benzeri olmayan kıymetli takipçilerimizin olmasını arzuluyoruz. Az olan şey kıymetlidir. Lütfen alınmayın ne olur. Bazı arkadaşların sayfalarına bakınca onun adına utanıyorum. Bazen hiç okumadan bile paylaşım yaptıklarına şahit oluyorum. Bu sosyal medya sayfanız inanın eviniz gibi mahremdir,özeldir ve kıymetlidir. Bunun farkında olmanızı umut ediyorum.

Bu vesileyle COVİT-19 imtihanının tez zamanda bitmesini yüce Allahım’dan diliyorum. Bizleri daha müreffeh günlere sağlıkla , huzur ile yetişmemizi nasip etsin yüce yaradanımız. Kalın sağlıcakla.

#HayatEveSığar


KALBİNİZİN SAHİBİNE EMANET OLUN …

Mustafa YERLİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder